amphibian - онтологија

амфибија повеќе

мн. амфибии
Вид збор: Именка, женски род
Водоземец, животно кое живее и на копно и во вода.
Латински: amphíbios Албански: amfibi
Употреба: Зоологија
Моторно возило кое може да се движи и по земја и во вода.
Албански: amfibia
Употреба: Воен термин , Технологија

водоземец повеќе

мн. водоземци
Вид збор: Именка, машки род
Вид животни, 'рбетници, што можат да живеат и во вода и на копно.
Латински: Amphibia
Употреба: Зоологија