action - онтологија

акција повеќе

мн. акции
Вид збор: Именка, женски род
работа, дејност, дејство
Албански: veprim
движечка сила
Албански: aksion
Употреба: Физика
воена операција
Албански: sulm
Употреба: Воен термин

дејствие повеќе

мн. дејствија
Вид збор: Именка, среден род
дејство
Албански: veprim
Употреба: Воен термин

дејство повеќе

мн. дејства
Вид збор: Именка, среден род
Вооружен судир, борбена акција.
Албански: veprim, aksion
Употреба: Воен термин