чатма-веѓи само мн.

чатма-веѓи (само мн.)

Поглаварката на вештерките, што имаше густи чатма-веѓи, се поднасука до самиот Дедо Мраз.
„Авантурите на Дедо Мраз“ од Ристо Давчевски (1997)