цапнува несв.
цапнување ср.

цапнува (несв.)

Затоа, кога ќе легне Богуле да спие, таа крај креветот му става корито со вода, и кога ќе стане, цапнува Богуле во него и се буди сиот исплашен.
„Јанsа“ од Јован Стрезовски (1986)