сеа (прил.)

Затоа сеа кога ги видоа во анот потковичаните и над сите нив извишен Лазора, и едните и другите, и дружината Хаџи Ташкува и Арнаутите, прв Хаџи Ташку, навалија на Лазора да се согласи да се збори со Иса.
„Потковица на смртта и надежта“ од Миле Неделкоски (1986)
- Не го спомнуј напразно името Господово курво сатанска. До вчера се макљаше со швалери, а сеа глумиш светица.
„Двоглед“ од Горан Јанкуловски (2011)
- Е па он сеа ќе предложи смртна казна у парламент за секој педофил - рече Шлатас.
„Двоглед“ од Горан Јанкуловски (2011)
- Завршив социологија, а сеа сум социјален случај.
„Двоглед“ од Горан Јанкуловски (2011)