забавник м.

забавник (м.)

Рипли – познат колумнист од втортата страна на „Политикин забавник“ и создавач на сѐ уште неоткриената превара „Веровали или не“.
„Тибам штркот“ од Зоран Спасов Sоф (2008)
Смело би претпоставил дека Политикин забавник во својата младост читале многумина научници, политичари, новинари, естрадни ѕвезди...
„Филтер Југославија“ од Константин Петровски (2008)