Филозофија - категорија

волунтаризам повеќе

(едн.) волунтаризмот
Вид збор: Именка, машки род
Учење според кое волјата е основа и двигател на сѐ што постои.
Англиски: voluntarism Албански: vullnetarizëm

време повеќе

мн. времиња
Вид збор: Именка, среден род
(само едн.) Една од двете (покрај просторот) основни форми на постоење на материјата.
Англиски: time Албански: kohë
а - в - г - д - е - и - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ш