Правда - категорија

фалсификатор повеќе

мн. фалсификатори
Вид збор: Именка, машки род
Лице што изработува фалсификати, што фалсификува.
Англиски: counterfeiter

фалсификаторка повеќе

мн. фалсификаторки
Вид збор: Именка, женски род
за жена фалсификатор
Англиски: counterfeiter

фалсификаторски повеќе

фалсификаторска
Вид збор: Придавка
Што се однесува на фалсификатор.
Примери:
Фалсификаторска група.

фалсификација повеќе

мн. фалсификации
Вид збор: Именка, женски род
Фалсификување на нешто: документ, потпис, пари.
Англиски: falsification Албански: falsifikim
Примери:
Фалсификација на свидетелство.
Фалсификат, фалсификуван документ, потпис и сл.
Англиски: forgery Албански: falsifikim
Примери:
Ова не е мојот потпис, туку фалсификација.

физички повеќе

физичка
Вид збор: Придавка
Во правото, за човек.
Англиски: private Албански: fizik, privat

формален повеќе

формални
Вид збор: Придавка
Официјален, установен со закон, договор и сл.
Англиски: formal

форум повеќе

мн. форуми
Вид збор: Именка, машки род
Во правото - надлежност на судот во кривичната постапка.
Англиски: forum Албански: forum
а - б - в - г - д - е - ж - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - џ - ш