Синоними за 'како':

како (прил.)
[ ка-ко ]
види:
Толковник
Б. Конески
Правописен
синоними:
ко (прил.), кога (прил.)
колокации:

анаграми:
кока
како (предл.)
[ ка-ко ]
види:
Толковник
синоними:
покрај тоа (сло.)
колокации:

анаграми:
кока
како (сврз.)
[ ка-ко ]
види:
Толковник
синоними:
кога (сврз.), штом (сврз.)
колокации:

анаграми:
кока