totally - онтологија

дип повеќе

Вид збор: Прилог
Многу, силно, сосема.
Турски: dip
Употреба: Разговорно

ептен повеќе

Вид збор: Прилог
сосем
Турски: epten
Употреба: Разговорно

жив повеќе

живи
Вид збор: Придавка
Сосема, наполно (во зборовни состави со придавка).
Албански: i plotë

сосем повеќе

Вид збор: Прилог
При одречување - никако, ни најмалу.

угол повеќе

Вид збор: Прилог
сосем, целосно

угул повеќе

Вид збор: Прилог
сосем, целосно, ептен
Употреба: Разговорно

чисто повеќе

Вид збор: Прилог
Без други, туѓи примеси, елементи.