subversive - онтологија

антидржавен повеќе

Види и: противдржавен (прид.)
антидржавниот
Вид збор: Придавка
противдржавен
Употреба: Политика , Правда

превратен повеќе

Види и: преврат (м.)
превратни
Вид збор: Придавка
Што се однесува на преврат; што води кон преврат.

превратнички повеќе

превратничка
Вид збор: Придавка
Што се однесува на преврат или превратник.

противдржавен повеќе

противдржавни
Вид збор: Придавка
Што е насочен против државата, нејзиното раководство или против општественото уредување на државата.
Употреба: Политика , Правда

субверзивен повеќе

субверзивниот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на субверзија, што води кон субверзија.