somebody - онтологија

едикојси повеќе

Вид збор: Заменка
некојси
Употреба: Разговорно

некого повеќе

Види и: некој (м.)
Вид збор: Заменка
(неопр.) Заменска и општа форма за директен предмет од некој.

некој повеќе

мн. некои
Вид збор: Именка, машки род
Некој човек, неопределено лице.
Албански: dikush

некој повеќе

мн. некои
Вид збор: Заменка
(неопр.) Со именка - неопределено, непознато кој.
Албански: dikush

некојси повеќе

некоиси
Вид збор: Заменка
непознат, анонимен
Употреба: Разговорно

некому повеќе

Вид збор: Заменка
(неопр.) Заменска форма за индиректен предмет од некој.

човек повеќе

мн. луѓе
Вид збор: Именка, машки род
некојси, еден човек
Употреба: Безлично