satisfactory - онтологија

доволен повеќе

доволни
Вид збор: Придавка
Исполнет со задоволство.
Употреба: Архаизам
Најниска, преодна оценка во основното и средното образование.
Употреба: Образование

задоволителен повеќе

задоволителни
Вид збор: Придавка
Што задоволува, што одговара на определени услови, барања, потреби.

задоволувачки повеќе

Види и: задоволителен (прид.)
задоволувачкиот
Вид збор: Придавка
Што задоволува.