represent - онтологија

доцрта повеќе

Види и: црта (несв.)
доцртаат
Вид збор: Глагол, свршен
Долови, успее да претстави.

застапи повеќе

застапат
Вид збор: Глагол, свршен
Замени некого, настапи во нечие име, преземе нечија должност.
Албански: përfaqësoj
Оддели простор, вклучи, претстави (во издание, приказ, план).
Албански: përfaqësoj

застапува повеќе

Види и: застапи (св.)
застапуваат
Вид збор: Глагол, несвршен
Претставува некого или нешто, истапува во нечие име.
Албански: përfaqësoj

изрази повеќе

изразат
Вид збор: Глагол, свршен
Претстави, прикаже на друг начин, став, мислење, чувство и сл.
Албански: përfaqësoj

јави повеќе

јават
Вид збор: Глагол, свршен
(се јави) претставува
Албански: përfaqëson

предаде повеќе

предадат
Вид збор: Глагол, свршен
Претстави, прикаже нешто преку слика, глума и сл.
Албански: pasqyroj

репрезентира повеќе

репрезентираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Застапи, застапува; настапи, настапува во службено својство како претставник на државата или на некоја важна установа; застапи, застапува на некој натпревар.
Употреба: Спорт