prosperity - онтологија

благосостојба повеќе

(едн.) благосостојбата
Вид збор: Именка, женски род
Добар и удобен живот, богатство, материјална сигурност.
Албански: mirëqënie
Употреба: Економија

добро повеќе

мн. добра
Вид збор: Именка, среден род
Благосостојба, безгрижен, среќен живот.
Албански: mirëqenie

довлет повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
среќа, благосостојба, богатство
Албански: fat, lumturi
Употреба: Архаизам

имаштија повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
благосостојба

просперитет повеќе

(едн.) просперитетот
Вид збор: Именка, машки род
Општ успех, напредок, благосостојба во една заедница.
Албански: prosperitet
Употреба: Економија