plenty - онтологија

баеги повеќе

Вид збор: Прилог
Многу, ама не сака така да се нарече, дури се мисли и дека е повеќе од многу.
Употреба: Разговорно

векот повеќе

Вид збор: Прилог
многу

доста повеќе

Вид збор: Прилог
Во големо количество, во голем број.
Албански: mjaft

едночудо повеќе

Вид збор: Прилог
(и едно чудо) Многу, полно, во големо количество.

исав повеќе

Вид збор: Прилог
полно, многу
Употреба: Географија

многу повеќе

Вид збор: Прилог
во голем степен

неброено повеќе

Вид збор: Прилог
многубројно
Употреба: Црковен термин

полно повеќе

Вид збор: Прилог
Во големо количество, многу.

сума повеќе

Вид збор: Прилог
многу
Албански: shumë
Примери:
Изминал сума патишта.

убаво повеќе

Вид збор: Прилог
во поголемо количество
Албански: bukur, mirë

чудо повеќе

Вид збор: Прилог
многу
Албански: bollëk
Примери:
Таму имаше чудо народ; едно чудо.