ordeal - онтологија

измачувачка повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
мака, напор, труд
Употреба: Разговорно

искушение повеќе

мн. искушенија
Вид збор: Именка, среден род
Тешко животно искуство.
Албански: përvoj e hidhur

мачило повеќе

мн. мачила
Вид збор: Именка, среден род
мачење, труд, мака
Албански: mund

патешествие повеќе

мн. патешествија
Вид збор: Именка, среден род
Долг процес до остварување до определена цел со непредвидливи пречки и проблеми.

патило повеќе

мн. патила
Вид збор: Именка, среден род
патење, беда
Албански: vuajtje, mjerim

премреже повеќе

мн. премрежиња
Вид збор: Именка, среден род
Несреќа, опасност - обично избегната, преживеана.