hedgehog - онтологија

еж повеќе

мн. ежови
Вид збор: Именка, машки род
Мало животно од редот на цицачите, со боцки, игли по грбот.
Латински: Erinaceus
Употреба: Зоологија

еже повеќе

мн. ежиња
Вид збор: Именка, среден род
еж

ешко повеќе

мн. ешковци
Вид збор: Именка, машки род