considerable - онтологија

ајле повеќе

Вид збор: Прилог
прилично, доста, многу, значително
Употреба: Разговорно

бааги повеќе

Вид збор: Прилог
Друга форма на прилогот баеги.
Турски: bayağı

баеги повеќе

Вид збор: Прилог
Не е многу, ама пак е значително повеќе од нормалното.
Турски: bayağı
Употреба: Разговорно

коџамити повеќе

Вид збор: Прилог
Многу, доволно, во голема мера.
Турски: koca
Употреба: Разговорно