coach - онтологија

кочија повеќе

мн. кочии
Вид збор: Именка, женски род
Bид патничка кола со подвижен покрив.

репетент повеќе

мн. репетенти
Вид збор: Именка, машки род
Учител што го повторува со учениците материјалот обработен на часот.
Албански: repetent
Употреба: Образование

репетитор повеќе

Види и: репетент (м.)
мн. репетитори
Вид збор: Именка, машки род
Тој што репетира.

селектор повеќе

мн. селектори
Вид збор: Именка, машки род
Лице што врши селекција; спортско лице што ја следи формата на одделни играчи и ја составува избраната екипа.
Албански: trajner
Употреба: Спорт

талига повеќе

Вид збор: Именка, женски род
кочија

теленга повеќе

мн. теленги
Вид збор: Именка, женски род
кочија
Употреба: Народна поезија
Примери:
Со девет теленги по него.

тренер повеќе

мн. тренери
Вид збор: Именка, машки род
Лице што обучува, што тренира спортисти.
Албански: trajner
Употреба: Спорт

тренерка повеќе

мн. тренерки
Вид збор: Именка, женски род
жена тренер
Албански: trajnere
Употреба: Спорт

фијакер повеќе

мн. фијакери
Вид збор: Именка, машки род
пајтон
Француски: fiacre