annul - онтологија

анулира повеќе

анулираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Поништи, поништува, прогласи, прогласува за неважечки.
Употреба: Правда

сторнира повеќе

сторнираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Запре, запира, прекине, прекинува некоја постапка.
Албански: stornoj, anuloj