acclamation - онтологија

акламација повеќе

мн. акламации
Вид збор: Именка, женски род
Едногласно одобрување.
Албански: brohoritje
Избор без гласање, со ракоплескање и со гласно одобрување.
Албански: brohoritje
Употреба: Политика
Едногласно прифаќање или одбивање некој предмет.
Албански: brohoritje
Употреба: Правда