acceptance - онтологија

акцепт повеќе

мн. акцепти
Вид збор: Именка, машки род
Потпис на правен документ како обврска за исплаќање.
Албански: pranim
Употреба: Правда
Правен документ, меница со соодветен потпис.
Албански: pranim
Употреба: Правда
одобрување, согласност
Албански: pranim
Употреба: Преносно значење

акцептација повеќе

мн. акцептации
Вид збор: Именка, женски род
прифаќање, согласност
Албански: pranim
Прифаќање обврска, ставање акцепт на извесна меница.
Албански: pranim
Употреба: Правда

кабул повеќе

Вид збор: Придавка
Во состав со глаголите чини, прави, стори - се согласи, даде дозвола; прифати, даде согласност за нешто.
Турски: kabul
Употреба: Неменлив збор , Разговорно

усвојување повеќе

усвојувањето
Вид збор: Именка, среден род
примање
Албански: pranim
Примери:
Усвојување на идеја.