accentuate - онтологија

акцентира повеќе

акцентираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Нагласи, нагласува, изговори, изговара со поголема сила на глас одделен слог од зборот.
Албански: theksoj
Употреба: Лингвистика
Стави, става, обележи, обележува акцентски знаци на одделни слогови во пишан текст.
Албански: theksoj
Употреба: Лингвистика
Истакне, истакнува, стави, става во прв план нешто.
Албански: theksoj
Употреба: Преносно значење

нагласи повеќе

нагласат
Вид збор: Глагол, свршен
Изговори слог под акцент.
Албански: theksoj
Употреба: Граматика