abundant - онтологија

бериќетен повеќе

бериќетниот
Вид збор: Придавка
Многу плоден, плодороден.
Употреба: Разговорно

деветорен повеќе

деветорниот
Вид збор: Придавка
Што е изобилен, многу голем.
Примери:
Деветорен приход.

изобилен повеќе

изобилниот
Вид збор: Придавка
Што го има во изобилство, многу.

обилен повеќе

обилниот
Вид збор: Придавка
Што го има во големо количество, во изобилство.

плодороден повеќе

плодородна
Вид збор: Придавка
За година, период - низ кој има богат плод.
Примери:
Плодородна година.