march - онтологија

март повеќе

Вид збор: Именка, машки род
Трет месец во годината.
Албански: mars
Употреба: Неменлив збор

марш повеќе

мн. маршеви
Вид збор: Именка, машки род
Војничка ритмичко чекорење во строј; движење на воена единица кон определена цел.
Албански: marsh
Употреба: Воен термин
Музичка композиција со јасен ритам, наменета за придружба на војнички и други свечености.
Албански: marsh
Употреба: Музика и танц

стапка повеќе

мн. стапки
Вид збор: Именка, женски род
Определен начин на одење.
Албански: marshim

цутар повеќе

Вид збор: Именка, машки род
Архаично име за третиот месец во годината.