creole - онтологија

креол повеќе

мн. креоли
Вид збор: Именка, машки род
Потомок на европските колонизатори во Латинска Америка.
Албански: Kreol
Употреба: Геологија
Потомок од мешовит брак меѓу бела и обоена раса.
Албански: kreol
Употреба: Географија