Филозофија - категорија

цинизам повеќе

цинизмот
Вид збор: Именка, машки род
Учење на циниците.
Англиски: cynism Албански: cinizëm

циник повеќе

мн. циници
Вид збор: Именка, машки род
Приврзаник на старогрчката школа на филозофот Антистен.
Англиски: cynic Албански: cinik

Цицерон повеќе

Вид збор: Име
римски оратор, државник и филозоф
Латински: Cicero Англиски: Cicero
а - в - г - д - е - и - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ш