Филозофија - категорија

логика повеќе

мн. логики
Вид збор: Именка, женски род
Наука што се занимава со проучување на законитостите на човековото миcлење.
Англиски: logic Албански: logjikë
а - в - г - д - е - и - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ш