Уметност - категорија

циклус повеќе

мн. циклуси
Вид збор: Именка, машки род
Група од литературни, музички, уметнички дела од еден жанр или ред појави, дејства сврзани за некаков општ признак.
Англиски: cycle Албански: cikël
а - б - в - г - д - е - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц