Груб збор - категорија

патлак повеќе

мн. патлаци
Вид збор: Именка, машки род
пенис
Англиски: penis Албански: penis

пачавра повеќе

мн. пачаври
Вид збор: Именка, женски род
Нечиста, неприбрана, неспастрена жена.
Англиски: tramp Албански: lavire, leckë

педер повеќе

мн. педери
Вид збор: Именка, машки род
Тој што се предава на педерастија.
Англиски: homosexual, gay Албански: peder, pederast, homoseksual
Неформален израз за никаквец, подлец.
Англиски: crook Албански: peder, faqezi

педераст повеќе

мн. педерасти
Вид збор: Именка, машки род
Тој што се предава на педерастија.
Англиски: homosexual

пезевенклак повеќе

Види и: пезевенлак (м.)
мн. пезевенклаци
Вид збор: Именка, машки род
мангупштина
Англиски: swindle

пешо повеќе

мн. пешовци
Вид збор: Именка, машки род
педер
Англиски: gay guy

писаринка повеќе

мн. писаринки
Вид збор: Именка, машки род
Тој што пишува безвредни работи.
Англиски: scribe
Примери:
Тој бил ситна писаринка.

посран повеќе

посрани
Вид збор: Придавка
Што е извалкан.
Англиски: shitty

пцовиса повеќе

пцовисаат
Вид збор: Глагол, свршен
За човек - умре недостојно, како животно.
Англиски: croak Албански: cof

пцовисувачка повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Навредливо за човек - умирачка.
Англиски: perishing
а - б - в - г - д - ѓ - е - ж - и - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - ц - ч - џ - ш