Груб збор - категорија

магаре повеќе

мн. магариња
Вид збор: Именка, среден род
Тврдоглав, неразбран човек.
Англиски: jackass

мајмун повеќе

мн. мајмуни
Вид збор: Именка, машки род
Човек што личи на мајмун, грд човек.
Албански: majmun

мајмунисува повеќе

мајмунисуваат
Вид збор: Глагол, несвршен
Се однесува како мајмун.
Англиски: fool around

мамлаз повеќе

мн. мамлази
Вид збор: Именка, машки род
Глупав, oдвратен човек
Англиски: cretin
а - б - в - г - д - ѓ - е - ж - и - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - ц - ч - џ - ш