cretin - онтологија

кретен повеќе

мн. кретени
Вид збор: Именка, машки род
Лице што е духовно заостанато а физички закржлавено.
Француски: crétin Албански: kreten, i marrë
Употреба: Медицина
Слабоумен, глупав, тап човек.
Француски: crétin Албански: kreten, i marrë
Употреба: Груб збор

мамлаз повеќе

мн. мамлази
Вид збор: Именка, машки род
Глупав, oдвратен човек
Употреба: Груб збор