Груб збор - категорија

жаба повеќе

мн. жаби
Вид збор: Именка, женски род
Погрдно, иронично обраќање кон некое лице.
Англиски: frog Албански: bretkocë
а - б - в - г - д - ѓ - е - ж - и - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - ц - ч - џ - ш