љубезност

(едн.) љубезноста
Вид збор: Именка, женски род
Ранг: 8791
Особеност на тој што е љубезен.
Англиски: friendliness
Употреба: Биологија
Примери:
Во неговите зборови се чувствуваше изнасилена љубезност.