ѕвечалка

мн. ѕвечалки
Вид збор: Именка, женски род
Ранг: 45427
Детска играчка што ѕвечи.
Англиски: rattle
Примери:
На детето му падна ѕвечалката од рака.
пластични ѕвечалки