ѕвек

мн. ѕвекови
Вид збор: Именка, машки род
Ранг: 56475
Звук што настанува со меѓусебно удирање на метални или на стаклени предмети.
Англиски: resound
Примери:
ѕвек од мечови
кристален ѕвек