ѕвекоти

ѕвекотат
Вид збор: Глагол, несвршен
Ранг: 51950
Ѕвечи со зголемен интензитет.
Англиски: resound
Примери:
Ѕвекотат сабјите.
Ѕвекоти ѓерданчето на девојчето.
Изведенки
ѕвекотење ср.
глаг. им.