ѕвездаллија

ѕвездаллијата
Вид збор: Придавка
Ранг: 54050
Што предизвикува симпатија, мил, умилен.
Англиски: sympathetic
Употреба: Неменлив збор , Разговорно
Примери:
маж ѕвездаллија
жена ѕвездаллија
момче ѕвездаллија