ѕангари

Види и: ѕан (изв.)
ѕангарат
Вид збор: Глагол, несвршен
Ранг: 57872
За метален или стаклен предмет.
Англиски: rattle
Примери:
Ѕангарат синџирите.
Ѕангареа стаклата од прозорците.
Изведенки
ѕангарење ср.
глаг. им.