ѓаволски

Види и: ѓавол (м.)
ѓаволска
Вид збор: Придавка
Ранг: 6180
Што се однесува на ѓавол, што е како кај ѓавол.
Англиски: devilish
Примери:
Ѓаволска работа.
Ѓаволски будалштини.
Ѓаволска сила.
Изведенки
ѓаволски прил.
Многу силно изразено
Пример: Беше ѓаволски издржлив.