ѓаволест

ѓаволестиот
Вид збор: Придавка
Ранг: 22280
немирен, палав
Англиски: devilish
Примери:
Ѓаволеста девојка.
Ѓаволести црни очи.
Изведенки
ѓаволесто прил.
Пример: Потем се поднасмевна ѓаволесто.