а   б   в   г   д   ѓ   е   ж   з   ѕ   и   ј   к   л   љ   м   н   њ   о   п   р   с   т   ќ   у   ф   х   ц   ч   џ   ш

пара

Вид збор: Префикс
Како прв дел од збор со значење дека е нешто слично на нешто; дека се јавува покрај, надвор од постојното, редовното, регуларното, обично како спротивно, неприфатливо, погрешно, како заблуда.
Англиски: para
Примери:
парамедицина, парапсихологија
паравојска