а   б   в   г   д   ѓ   е   ж   з   ѕ   и   ј   к   л   љ   м   н   њ   о   п   р   с   т   ќ   у   ф   х   ц   ч   џ   ш

об

Вид збор: Префикс
Ранг: 25701
(оп- пред безвучна согласка) Претставка / префикс за образување глаголи, најчесто со значење - дејство што го опфаќа објектот од сите страни.
Примери:
облепи, опише, опсипе