а   б   в   г   д   ѓ   е   ж   з   ѕ   и   ј   к   л   љ   м   н   њ   о   п   р   с   т   ќ   у   ф   х   ц   ч   џ   ш

мори

Вид збор: Честичка
Ранг: 2577
За потсилување на обраќањето кон жена (жени) и дете (деца) од женски пол.
Примери:
Мори невесто, дај од ракијата.
Оф, мори мајко.
Мори сваќе.
Мори жени, доста плачете.
Што ќе правиме, мори ќерко.