фантастичен

фантастични
Вид збор: Придавка
Ранг: 4793
1. Проникнат со фантастика или заснован врз неа.
Англиски: fantastic
Примери:
фантастичен роман
2. волшебен, прекрасен
Англиски: fantastic
Примери:
во фантастичен вид
3. Што го нема во стварноста.
Англиски: fictional
Примери:
Фантастични лица му се јавувале.
4. неверојатен, неприроден, огромен
Англиски: incredible
Примери:
фантастичен нацрт
фантастични цени