религиозен

религиозни
Вид збор: Придавка
Ранг: 3942
1. Сврзан со религијата.
Англиски: religious
Примери:
Религиозни обреди.
Религиозни предрасуди.
2. Проникнат со религија, набожен, божевен.
Англиски: religious
Примери:
Религиозен човек.