Австрија

(едн.)
Вид збор: Име
Ранг: 6017
Австрија е земја во Централна Европа, без излез на море.
Англиски: Austria
Употреба: Географија
Примери:
Главниот град на Австрија е Виена.
Изведенки
1. Австриец м.
мн. Австријци
2. Австријка ж.
мн. Австријки