југозапад

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
Ранг: 27224
Страна на светот меѓу југ и запад.
Англиски: southwest
Употреба: Географија
Примери:
Градовите на југозапад од државата растат побрзо од градовите на југоисток.