Тетово

Вид збор: Име
Ранг: 7036
Град во северозападна Македонија.
Англиски: Tetovo Албански: Tetova
Употреба: Географија
Изведенки
1. тетовец м.
мн. тетовци
жител на Тетово
2. тетовка ж.
мн. тетовки
жителка на Тетово
3. тетовчанец м.
мн. тетовчани
4. тетовчанка ж.
мн. тетовчанки
5. тетовски прид.
тетовскиот
Што е во врска со Тетово.
Пример: тетовски грав